Charmiga gamla bilar

Bilindustrin har gått mot en likriktning i hur bilarna ser ut idag och det speciella utseendet hos till exempel en gammal Opel eller Mercedes finns inte längre. Men de gamla bilarna finns kvar. Finns det något mysigare än när de gamla veteranbilarna plockas ut på våren för att köra runt i stan? Men hur ska man lyckas att hålla bilen i sånt fint skick? Det räcker ju inte med att polera lacken vintern igenom även om bilen ser som ny ut. Så hur ska man göra för att få bilen att hålla längre?

Dmitry Eagle Orlov / Shutterstock.com

Motorn

Hjärtat på bilen är motorn, sköts inte den om så kommer bilen snart att rasa för dig oavsett hur den ser ut på utsidan. För att se till att motorn spinner och fungerar krävs regelbunden service där allt gås igenom. Vad ingår då i en service mer än att kolla olja och vatten? Vad ska man tänka på?

Oftast är servicen baserad på antal körda mil, vilket betyder att under ett visst antal mil kan det räcka med en årsservice, dock kan det lura dig som förare eftersom känslan av att det inte behövs för bilen inte gått så mycket kan infinna sig. Kör du däremot mycket och långa sträckor behöver bilen gås igenom betydligt oftare, men det känns många gånger mer självklart.

Serviceboken är en värdehandling

Det är helt korrekt – serviceboken är en värdehandling som följer med bilen. En uppdaterad och välskött servicebok ökar värdet på bilen då historiken om vad som är gjort finns nedtecknat skriftligt och stämplat. Det kan endast ske hos en auktoriserad verkstad. En fördel med att använda en känd och auktoriserad verkstad är att de har möjligheten ge dig den service som både du och bilen behöver, med en stämpel i serviceboken!