Nya bilar 2014

Det blir ett spännande bilår 2014 med många nyheter som väntar. Elbilstrenden fortsätter men det kommer också bilar med fantastiska förbränningsmotorer stora och små.

Nya bilmodellerEn utvecklingslinje är att bygga snåla men pigga trecylindriga motorer. Sådana kommer vi att få se i nästa generations Mini som snart har vuxit ur sitt modellnamn Mini då den växer både på längden och bredden. Den nya Minin kommer att få nyutvecklade trecylindriga diesel- och bensinmotorer.

På tal om motorer så kommer även en ny Ferrari, en bil att drömma om. La Ferrari får en 6,3 liters förbränningsmotor som med hjälpsystem kommer att prestera 963 hästkrafter. Sannolikheten att ha en sådan bil hemma på garageuppfarten är dock minimal då den endast byggs i 499 exemplar.

Mercedes släpper MB 500 plug-in hybrid som bjuder på superkomfort med en bensinförbrukning på endast 3,2 liter per 10 mil. Även Volkswagen laddar med el. Under sommaren kommer deras e-Golf som har rönt stort förhandsintresse.

Nostalgitripp från 60-talet kommer Ford att bjuda på. En ny version av Ford Mustang med tydliga designdrag från originalet. Bilen kommer till en början att förses med en V8 på drygt 400 hästar. Snålare motorer lär komma senare men en Mustang ska väl ändå låta som en Mustang. Bilen kommer att lanseras i Europa.